Horeca

Febo komt met chocoladebitterbal

AMSTERDAM - Febo komt speciaal voor Valentijnsdag met chocoladebitterballen. Het speciale receptuur is onder andere te proeven in Maison Febo; een romantisch restaurant op het Amsterdamse Stadionplein.

De Febo-vestiging op het Stadionplein wordt omgetoverd tot een restaurant waar er een driegangenmenu genuttigd kan worden met gepaste livemuziek. In totaal is er ruimte voor 40 gasten.

Chocoladebitterbal
Volgens Febo is de chocoladebitterbal geïnspireerd door het banketbakkersverleden van het bedrijf. Voor de chocoladebitterbal heeft Febo de handen ineengeslagen met het Nederlandse Hands Off My Chocolate. Om de bitterbal te maken worden de Double Dark 70% repen gesmolten en verrijkt met bloem, roomboter en slagroom waardoor er een romige salpicon ontstaat. Een ambachtelijke salpicon vormt de basis voor goede kroketten en bitterballen. Nadat de salpicon is afgekoeld en opgestijfd kunnen deze tot bitterballen gevormd worden. Vervolgens gaat de bitterbal door het eiwit en paneer en ontstaat de chocoladebitterbal. 

Het driegangenmenu is te reserveren via de website van Febo en kost 15 euro per persoon.

Bron: Out.of.Home Shops.

febo-x-hands-off-my-chocolate-ashkan-mortezapour-photography-high-res-2-of-4.jpg