HAK Fresh klaar om te groeien

GIESSEN/DEN BOSCH – De productiefaciliteit van HAK Fresh in Den Bosch is volledig vernieuwd en officieel geopend. Met de nieuwe visie, strategie en een uitgebreid assortiment van koelverse groente-oplossingen is het bedrijf klaar om de foodservicemarkt te veroveren.

De nieuwe BRC AA-gecertificeerde groente-versfabriek van Hak Fresh focust zich op de productie van groenteoplossingen, zoals bread boosters, salad boosters en pizzatoppers. Hiermee richt de fabrikant zich op segmenten als tankstations, inflight- en bedrijfscatering en franchiseformules. Daarnaast worden ready-to-eat en ready-to-heat maaltijden samengesteld met groenten als hoofdingrediënt.

Kansen
De voormalige productielocatie van Peter van Halder werd in 2017 door Hak overgenomen om onder high care en high risk principes te opereren. “We zijn nu echt klaar om onze ambities in vers waar te gaan maken”, zo vertelt directeur van HAK Fresh, Rogier Hilkes. “De nieuwe groente-versfabriek inclusief eigen in-huis culinaire concept- en productontwikkeling biedt volop kansen om klanten in het foodservice-segment en retail niet alleen te ontzorgen, maar ook waarde toe te voegen met onderscheidende productcreaties en nutritionele en smakelijke plantaardige oplossingen.”

Bereidingen
In de fabriek worden groenten gesneden, maar ook krijgen ze een bereiding van blancheren tot roosteren tot grillen en marineren. “Kunnen wij voor klanten het complexe en culinaire keukenwerk overnemen en oplossingen met verse groenten bieden van een zeer constante kwaliteit, die bovendien smaakvol en gezond zijn en die de maaltijden van onze klanten verrijken. Daarbij zijn onze producten zeer goed houdbaar – minimaal 4 dagen voor de basis producten , maar met een extra hittebehandeling tussen de 4 en de 8 dagen en zelfs tot 10 dagen”, zegt Hilkes.

In de komende editie van Out.of.Home Shops vertelt Hilkes meer over de productiefaciliteit en de ambities van HAK Fresh.

Bron: Levensmiddelenkrant