WIJLRE – Tijdens de klantendagen van bierbrouwerij Brand, waarbij horecaondernemers uit Limburg een bezoek brachten aan de brouwerij, kregen de bezoekers de primeur om Brand Up als eerste weer uit de tap te proeven.
De productie van Brand Up werd tijdens de herontwikkeling van de brouwerij in Wijlre tijdelijk gepauzeerd. Nu de brouwerij weer volop draait, kan ook de Up weer geproduceerd worden. Up staat voor Urtyp Pilsener. Het recept voor Up is geïnspireerd op het originele pils zoals dat in 1842 voor het eerst werd gebrouwen in het Tsjechische Pilsen. De brouwmeesters van Brand ontwikkelden Up in 1952, gebrouwen met de Saazer hop afkomstig uit Tsjechië.
Krachtige smaak
“De Up staat bekend om zijn krachtige smaak, zeker voor een pils en dat komt door het gebruik van meer hop dan bij een reguliere pils”, zegt Brand-brouwmeester Nils Reichhardt. “Ik heb de afgelopen maanden veel vragen gekregen van zowel klanten als bierliefhebbers over wanneer de Up terugkomt en ik ben blij dat we het goede nieuws nu kunnen delen. De karaktervolle smaak van de Up maakt dat het niet alleen een favoriet in het café is, maar ook heel goed met eten gecombineerd kan worden. Vandaar dat ook veel restaurants de Brand Up graag serveren.”
Blije gezichten
Een van de bezoekers van de klantendagen, de Maastrichtse horecaondernemer Henri Hochstenbag van In den ouden Vogestruys, is ook blij met de terugkeer van Up. “De Brand Up is een echt Limburgs biericoon, een favoriet onder m’n gasten. Dat we de Up nu weer op de tap schenken zal voor blije gezichten in het café zorgen.”
De Brand Up is vanaf deze week verkrijgbaar op fust voor Nederlandse horeca. En het staat uiteraard ook op de tap bij het Brand Proeflokaal in Wijlre, dat elke woensdag tot en met zaterdag in de middaguren geopend is.
Bron: Out.of.Home Shops