Teamfoto_Meesterproef-Sem-Beks.jpg Sem Beks (4e van links) met het team van De Librije.

Sem Beks slaagt voor SVH Meesterproef

ZWOLLE – Sem Beks, hoofd-sommelier bij driesterrenrestaurant De Librije, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Hiermee wordt hij de vierde SVH Meester die bij het restaurant werkzaam is.

Redactie |

Na Thèrése Boer die twee Meestertitels heeft, gastheer Gert Wiltvank en chef-kok Nelson Tanate. Ook de onlangs overleden Jonnie Boer was SVH Meester.

De Meesterproef in De Librije werd afgenomen door een commissie bestaande uit de SVH Wijnmeesters Ronnie Brouwer van sterrenrestaurant De Kromme Dissel in Heelsum, Johan Kragtwijk van sterrenrestaurant De Nederlanden in Vreeswijk en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland.

Meesterproef
De proef bestond uit een uitgebreide bedrijfspresentatie, gevolgd door een driegangen à-la-carte-lunch waarbij Beks voor de wijn-spijscombinaties verantwoordelijk was. Na de lunch was er een masterclass van Beks met het thema Palomino Fino. Het laatste onderdeel was het Meesterlijk diner. De commissie was opnieuw onder de indruk van de wijn-spijscombinaties. “Met Sem krijgt Nederland er een enthousiaste, open en flamboyante SVH Wijnmeester met Meesterlijke kennis bij”, aldus de commissie.  

Kwaliteit
“Wat het vak van sommelier zo mooi maakt, is dat het niet draait om sterren of Gault&Millau-punten, maar om de kwaliteit van de sommelier zelf, in de zaak en de setting waar de sommelier werkt. De waarde zit in de passie, de kennis en het vakmanschap dat je in je werk stopt. De combinatie van gastheerschap met de specialisatie van sommelier maakt het vak zo uniek: het draait niet alleen om technische kennis, maar ook om gevoel en mensenkennis. En juist dat wil ik overbrengen aan de nieuwe generatie. Binnen De Librije kan ik dat samen met drie andere Meesters doen en dat maakt het extra bijzonder”, aldus de 36ste SVH Wijnmeester van Nederland.  

Bron: Out.of.Home Shops