20240418vangeldermachine-020.jpg Foto: Van Gelder

Fabrikanten

Van Gelder levert op maat gemaakte plantaardige alternatieven

RIDDERKERK – Producent van plantaardige vleesvervangers Van Gelder biedt de horeca en zorg op maat gemaakte plantaardige producten aan. Door continu te investeren in nieuwe productiefaciliteiten en -machines kan het bedrijf aan de specifieke wensen van grote horecabedrijven en zorginstellingen voldoen.

Redactie |

De mogelijkheden om de vleesvervangers precies naar de wens van klanten te produceren zijn vrijwel onbeperkt, meldt Van Gelder. Het innovatieve productontwikkelingsteam is een belangrijk onderdeel hiervan. Klanten kunnen kiezen welke vleesvervanger ze willen en wat er in moet zitten, of het nu specifieke kruiden zijn of burgers van zelfgekozen verse groenten. Eerder werden er voor een Nederlandse hotelketen al extra grote plantaardige schnitzels gemaakt en voor een aantal ziekenhuizen burgers met aanzienlijk minder zout.

Foodservicemarkt
“Dit is een belangrijke stap in onze missie om de transitie naar plantaardig voor de foodservicemarkt te vergemakkelijken", zegt Gerrit van Gelder, algemeen directeur bij Van Gelder. “Met ingrediënten zoals peulvruchten, groenten, kruiden en gefermenteerde favabonen, kunnen we volledig plantaardige producten maken die niet alleen lekker en lokaal geproduceerd zijn, maar ook een lagere CO2-uitstoot hebben dan reguliere vleesproducten”.

Naast het produceren van plantaardige vleesvervangers is het Nederlandse Van Gelder ook leverancier van aardappelen, groenten en fruit. Alle producten zijn afkomstig van leveranciers uit de buurt. Zo blijft de keten zo direct en lokaal mogelijk. De producten zijn ook zoveel mogelijk soja- en allergenenvrij en met ‘clean label’ geproduceerd.

Met de nieuwe service maakt Van Gelder zich opnieuw pionier in de plantaardige voedingsindustrie en draagt het zo bij aan een duurzame en meer innovatieve toekomst voor de horeca.

Bron: Out.of.Home Shops