Appèl catering Food City concept.jpg

Catering

Appèl nieuwe cateraar van TU Delft

DEN BOSCH – Appèl gaat vanaf deze zomer de catering van de Technische Universiteit Delft verzorgen. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties op de campus van het onderwijsinstituut.

Redactie |

Appèl is als winnaar uit het aanbestedingstraject gekomen. Algemeen directeur bij Appèl Hans van Veen legt uit wat de plannen zijn: “Vanuit de Living Campus gedachte hebben we voor de verschillende locaties diverse vernieuwende concepten bedacht. We doen dit niet alleen: er is net als in de huidige situatie veel ruimte voor lokale ondernemers en we slaan de handen ineen met nationaal en internationaal gerenommeerde horecaspecialisten. Samen inspireren en stimuleren we onze gasten om gezonde en duurzame keuzes te maken op elk moment van de dag. De campus blijft een levendige plek waar mensen elkaar ontmoeten en waarbij ze altijd wat bijzonders kunnen eten en drinken. Gaaf dat we onze concepten nu op de TU Delft kunnen gaan uitrollen!” 

Salesmanager Hans Zwartkruis bij Appèl is net zo enthousiast over de nieuwe samenwerking: “De focus van de TU Delft op duurzaamheid, onderzoek en innovatie is enorm inspirerend. Deze elementen brengen we prominent naar voren in het menu, waarin we werken volgens de richtlijnen van Eat-Lancet. Het daagde ons ook uit om vernieuwende concepten te bedenken, die nog beter aansluiten op de toekomst. Zo starten we ‘living labs’, waarin we de komende jaren restaurant- en foodconcepten kunnen uittesten. Dat past echt bij deze innovatieve en onderzoekende campus!”

Duurzaamheid hoog in het vaandel

De cateraar geeft aan een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal te stellen bij de universiteit. Dat past ook bij de duurzaamheidsambitie van de TU Delft, legt Jaco van Noppen uit, die er directeur Campus Real Estate & Facility Management is: “De TU Delft werkt toe naar een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus in 2030. En dat doen we op alle vlakken, dus ook met onze horeca-activiteiten. De nieuwe horeca-exploitant heeft naast gezondheid en innovatie, duurzaamheid hoog in het vaandel staan, zoals het reduceren van voedselverspilling en het gebruiken van materialen met een lage milieu-impact. Dat alles past natuurlijk heel goed bij de TU Delft campus en onze community. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Bron: Out.of.Home Shops

 

Lees meer over: