gvo-240201-068-bewerkt kopie klein.jpg

Columns

Commentaar: Heater of deken?

We hebben al een paar échte lekkere lentedagen achter de rug, gevolgd door regen, wind en hagel. Niet helemaal het weer dat je wilt als je op het terras zit. Toch is daar niet altijd zon voor nodig, want als je bij droog weer alleen al uit de wind zit, is het best lekker. Zeker als een horecaondernemer investeert in terrasverwarming, dan zit je er warmpjes bij. Dat kan een heater zijn, maar heel eerlijk: dat is alles of niets. Ze worden namelijk zó warm, dat je nek ervan begint te branden. En zet je ‘m uit, dan is het weer te fris. Dus blijf je hem aan- en uitzetten. Bovendien zijn er veel gemeenten geen fan van om een buitenruimte te verwarmen.

Lisa van der Linden |

Een dekentje is wat mij betreft een betere optie, mits die binnen worden bewaard, anders zijn ze ook koud. Gelukkig zijn er tal van andere innovatieve en duurzame opties, zoals een warmtekussen. Al vraag ik mij af of dat echt duurzaam is: je moet ze wel allemaal opgeladen hebben. Het zal beter zijn dan een heater, maar wat is er mis met een normaal dekentje? Of is dat dan nog te koud? Ach, het blijft ook persoonlijk. Sommige lopen bij 12 graden en een eerste zonnestraal al in een korte broek.
Het terras: met het mooie weer hebben we allemaal zin om daar neer te ploffen en te genieten van een lekker hapje of drankje. Maar wat is populair? Wij spreken met twee horecaondernemers, eentje in Amsterdam en eentje op Scheveningen. Van een Drijf In tot relaxen aan het strand. Deze editie is grotendeels gericht op het thema terras. Verder spreken we met Tanq+ Kwajongens: een ondeugend tankshopconcept. Ze doen het namelijk net even anders, zeggen ze, vandaar dat ‘ondeugend’. En met succes, want het aantal filialen neemt toe.

Lisa van der Linden,
1ste redacteur

Lees meer over: