ROTTERDAM – Dudok Patisserie to go breidt deze zomer uit met twee nieuwe vestigingen op Leiden Centraal en Den Haag Centraal. Daarmee komt het aantal winkels van de horecaketen op NS-stations op vier.
Volgens Wolf de Nooy, directeur Patisserie Retail van Dudok, doen de to go-vestigingen het goed. “We hebben het aanbod aangepast aan de locatie. Kwaliteit staat hier altijd voorop, met goede baristakoffie en dan iets lekkers erbij voor onderweg. Of dat een stuk appeltaart is of een hele Red Velvet voor thuis of om te trakteren op kantoor, dat maakt niet uit. Via de webshop kunnen gasten vooraf hun gebak bestellen en dan staat het klaar als ze langs de vestiging komen”, vertelt De Nooy.
Uitstraling
Vorig jaar is de vestiging op Utrecht Centraal geopend met een nieuwe uitstraling, een andere kleurstelling en andere presentatie. Volgend jaar wil De Nooy nog eens twee nieuwe locaties erbij.
“Daarbij kijken we wel naar de geografie, zodat vestigingen elkaar kunnen ondersteunen als dat nodig is en ook de logistiek optimaal benut kan worden”, aldus de directeur.
Groei
Bij de eerste vestiging van Dudok in Rotterdam werd de befaamde Dudok appeltaart geserveerd. Toen klanten vroegen of ze de appeltaart ook mee naar huis konden nemen, werd de bakkerij geboren. “Die zat eerst in een klein hoekje”, zegt De Nooy. “Er werd een paar keer verhuisd, omdat zij steeds te klein bleek. Via Numansdorp staat er nu in Barendrecht een bakkerij waar we per jaar ongeveer een miljoen taarten bakken, en dat allemaal op ambachtelijke wijze met de hand.”
Dit artikel verscheen eerder in Out.of.Home Shops. Abonneren? Klik hier.