HELLENDOORN - Op de 200 vierkante meter die ijssalon Valkone in Hellendoorn telde, moest meer komen dan enkel tafeltjes en een ijscounter, vond ondernemer Hennie Koebrugge. Na een verbouwing is de naam veranderd in Intenz en het aanbod uitgebreid met een cafetaria, petit restaurant en lunchroom.
Een kale, kille ruimte met één balie voor schepijs, plastic tafels en stoeltjes en veel marmer, zegt Koebrugge over de ijssalon in Hellendoorn die hij medio oktober heropende als Intenz. Samen met een interieurarchitect is een restaurant gecreëerd met door jaloezieën en schotjes verdeelde zithoekjes, wandbeschilderingen en een apart afhaalgedeelte. Dat is bewust van elkaar gescheiden in de open ruimte, zodat afhaalgasten ’s avonds niet langs zittende gasten hoeven te lopen, zegt Koebrugge. De schotjes doen denken aan de nieuwste McDonald’s Family-inrichting, maar de ondernemer zegt zich meer te hebben laten inspireren door andere horecazaken.
Carpaccio
Intenz brengt een lunchroom, cafetaria, petit restaurant en ijssalon samen, zegt Koebrugge. “Zowel een mixed grill, carpaccio en een zalmfilet, als af te halen snacks, friet en vers schepijs.” In de vier weken sinds de opening merkt de ondernemer dat de omzet zich al snel verdeelt over de verschillende restaurantonderdelen. “Zelfs ijs draagt sterk bij, terwijl de zomer toch echt voorbij is. Restaurantgasten zien de ijsbalie en denken, doe toch maar een ijsje na het eten. In de lunchuren worden er steeds meer broodjes besteld.” Koebrugge wil zich naast het totaalaanbod onderscheiden met scherpe prijzen. “Het is de vraag of er andere restaurants in de buurt zijn die voor een mixed grill 11,95 euro rekenen, of 8,95 euro voor een carpaccio.”
Bron: Out.of.Home Shops