Horeca

Anouska Hendriks valt in de prijzen met lunchgerecht

(HORECAVA) AMSTERDAM – Anouska Hendriks heeft het Lekkerste Lunchgerecht Lekker Anders gemaakt tijdens de Horecava.

Lisa van der Linden |

Haar ‘Varkentje eet appel’ prees het winnende gerecht vanwege de smaaksensatie ondanks de vijf ingredienten. De vakwedstrijd is voor mensen met een verstandelijke beperking. Anouska werkt bij De Zoetelaar – Ipse de Bruggen in Zoetermeer.

De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor medewerkers met een verstandelijke beperking die werkzaam zijn in horecabedrijven.

Creativiteit
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

De volledige top 3 van het Lekkerste Lunchgerecht Lekker Anders:
1: Anouska Hendriks - De Zoetelaar - Ipse de Bruggen, Zoetermeer
2: Philip van der Sar – Stads Koffyhuis, Delft
3: Casper van der Linde – Sophie Revalidatie (Basalt), Delft

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 13 deelnemers deel

lekkeranders.jpg