Horeca

De Efteling werkt volgens protocol ‘veilig samen uit’

KAATSHEUVEL - De leisurebranche, waaronder de dierentuinen en pretparken, heeft het afgelopen jaar de deuren meer dicht dan open gehad. Zij hebben een flinke klap gekregen door de lockdown. Attractiepark de Efteling heeft deze periode aangepakt om het complex op te knappen. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan om in te spelen op de maatregelen.

Lisa van der Linden |

Esther Schelling, team lead Horeca Park, vertelt over de lessen die het pretpark heeft gehaald uit de eerdere opening tijdens de coronacrisis en welke trends zij ziet tijdens een dagje uit.

Pretparken zijn vorig jaar een tijd gesloten geweest, met een korte periode van opening. Hoe bereiden jullie je nu voor op de heropening?
“We hebben op dit moment nog geen definitieve heropeningsdatum, maar het park en onze medewerkers zijn al wel een tijdje klaar om weer gasten te ontvangen. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met het onderhouden van het park. We hebben beslist niet stilgezeten.”

Horeca mag tijdens een dagje uit niet ontbreken. Hoe gaan jullie dit invullen zodra de deuren weer open mogen?
“Dat is helemaal afhankelijk van de maatregelen op dat moment. Voor onze horeca geldt hetzelfde als voor de horeca in dorpen en steden. In de huidige situatie zou dat betekenen dat we alleen de terrassen mogen openen. Daarnaast werken we natuurlijk met afhaallocaties.”

Afgelopen jaar mochten jullie een korte periode open. Welke lessen hebben jullie daaruit gehaald?
“We zijn daardoor een stuk flexibeler geworden. Dan heb ik het over het aanbod en het proces. We hebben het bestellen en registeren via de Efteling-app verder uitgebreid.”

Wat zijn de trends op het gebied van eten en drinken tijdens een dagje uit?
“Naast het functionele en bekende aanbod is er een groeiende belangstelling voor een aantal andere thema’s. Dan heb ik het over gezonde alternatieven, belevingsconcepten, vegetarisch of veganistisch en niet te vergeten indulging. Dat laatste draait helemaal om extreme verwennerij en ‘instagrammable’ maaltijden. Dat zijn dan ook de trends waar wij veel aandacht voor hebben in onze horecagelegenheden.”

Hoe kijken jullie naar de komende maanden nu er meer en meer versoepelingen komen?
“We hopen natuurlijk vooral zo snel mogelijk te heropenen, zodat gasten een dagje uit kunnen. Dit doen we echter wel op een verantwoorde manier. Daarvoor werken we volgens het brancheprocotol ‘Veilig Samen Uit van de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.”

 Bron: Out.of.Home Shops

efteling.jpg