Fabrikanten

Fingerfood Salomon groot succes bij Holland Casino

EINDHOVEN - Salomon Foodworld is een bekende naam als het gaat om fingerfood. Deze foodservicespecialist levert diverse soorten kleine snacks uit de verschillende wereldkeukens. Een van de afnemers is chefkok Bart Biemans van Holland Casino Eindhoven. “Vooral het Aziatische assortiment is hier heel succesvol.”

Marleen Veldhuijzen |

Ook op een doorsnee maandagmiddag zijn er aardig wat bezoekers in Holland Casino Eindhoven die zich vermaken bij de speelautomaten of aanschuiven bij een spelletje roulette of blackjack. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen. “Het loopt hier altijd door qua aantal gasten”, vertelt Bart Biemans, chefkok bij deze vestiging van Holland Casino. “Gemiddeld ontvangen wij hier duizend bezoekers per dag. Uiteraard zijn dit er in het weekend meer dan op een doordeweekse dag. Maar we vervelen ons nooit.” Biemans werkt inmiddels zesentwintig jaar bij Holland Casino. In die tijd heeft hij meerdere vestigingen van binnen gezien, en inmiddels zwaait hij al weer enige tijd de scepter in Eindhoven. “Het leuke van dit bedrijf is dat we nooit stilstaan. We openen de deuren om twaalf uur ’s middags en bieden gasten vanaf de opening lunchgerechten en fingerfood aan. Vanaf vijf uur serveren wij ook à-la-cartegerechten, dagschotels en leuke wisselende gerechten onder de noemer ‘Steak van de week’ en ‘Catch of the day’.”

Onderscheiden
Biemans maakt voor de snacks die hij serveert, gebruik van de fingerfoodproducten van Salomon. “Ongeveer zestien jaar geleden kwam ik in contact met Salomon en ben ik gevallen voor de Aziatische fingerfoodlijn. Deze snacks waren anders dan wat anderen serveerden. We konden ons op die manier onderscheiden en dat is eigenlijk nog steeds zo.” Daarom heeft Biemans deze lijn nog altijd op de menukaart staan. “De Aziatische items zijn innovatief en uniek. Ze worden nergens anders in deze samenstelling vervaardigd.” Als voorbeeld noemt Biemans de tempura sticks en de Aziatische noodlesticks. “De laatstgenoemde zijn noodles naar authentiek Aziatisch recept, maar dan als snack gepresenteerd. Die zijn erg in trek.” Inmiddels staan naast de Aziatische snacks ook hapjes als Chik’n Fingers Tikka vast op de door Biemans samengestelde kaart. “Die zijn echt heel populair. We verkopen ketenbreed meer kipsnacks dan bitterballen, dus dat wil wat zeggen.”
Ook de gasten die bij Holland Casino komen dineren worden door Biemans in de watten gelegd. “Onze gasten kun je globaal opdelen in drie groepen. Je hebt de spelende gast die ’s middags een aantal spelletjes komt spelen en aan het begin van de avond een hapje eet in ons restaurant en dan weer huiswaarts keert. Dan heb je de gasten die al spelende iets te eten bestellen en dat achter de speeltafel of automaat opeet en de zogenoemde first-timevisitor. Die komt een hapje eten en kijkt daarna verder wat er nog meer te doen is. Voor al deze gasten is de kwaliteit van het restaurant heel belangrijk.”

Kwalitatief
Om deze gasten regelmatig van andere gerechten te kunnen voorzien, wisselt Biemans ongeveer vier keer per jaar van menukaart. "We maken gebruik van seizoensproducten, dus passen we de menu’s aan het jaargetijde aan.” De dagschotels zijn iedere week anders. Ook voor deze gerechten werkt Biemans met producten van Salomon. “Hun schnitzels en hamburgers zijn bij uitstek geschikt voor onze dagschotels. Ze zijn kwalitatief en erg goed van smaak. Om onze gasten vegetarische opties te kunnen bieden, hebben we ook de vegetarische hamburgers op de kaart gezet. Een uitstekend alternatief voor vlees.”
Het bestelproces verloopt volgens Biemans vrij soepel. “We hanteren geen hele grote voorraden, want voor onze branche geldt dat iedere dag echt anders is. We zijn geen restaurant, niet iedereen die hier binnen komt gaat uitgebreid dineren. We kopen producten in kleinere hoeveelheden in en kunnen makkelijk bijbestellen. Dat zorgt ervoor dat we weinig opslagruimte nodig hebben en het maakt dat we creatief omgaan met producten.” Als voorbeeld noemt Biemans de eerdergenoemde Chik’n Fingers Tikka. “Deze kipfingers serveren wij niet alleen als kleine snack bij een drankje, maar zijn tevens terug te vinden op een panini kip die op de lunchkaart staat.”

Trends

Biemans bepaalt grotendeels zelf welke gerechten hij op de kaart zet. “Het hoofdkantoor heeft daar uiteraard invloed op. Zij geven wel richtlijnen, maar ik denk dat het erg belangrijk is om te luisteren naar je gasten. Niet iedere vestiging van Holland Casino trekt dezelfde soort gasten aan. Hier in Eindhoven ligt de voorkeur qua gerechten anders dan in onze vestiging in Rotterdam. Daar houd ik rekening mee.” Daarnaast geeft Biemans ook regelmatig diverse fingerfooditems weg aan alle gasten en deelt hij deze uit tijdens thema-avonden. “Daar zijn de producten van Salomon uitermate geschikt voor. We kunnen in samenspraak met hen voor iedere gelegenheid een assortiment samenstellen dat past bij onze gasten. Zij volgen de trends en ontwikkelingen en dat zie je terug in het veelzijdige aanbod.”

Bron: Out.of.Home Shops

bart-biemans.jpg