Onderweg

Horeca

Frozen yoghurt van Yoghurt Barn voortaan vegan

DEN BOSCH – YB (de nieuwe naam van Yoghurt Barn) biedt vanaf vandaag geen frozen yoghurt met koeienmelk aan, maar een duurzaam plantaardig alternatief. ProVeg is enthousiast over de verandering en hoopt dat meer bedrijven afstappen van dierlijke producten om zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De aanpassing is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de keten. Tien jaar geleden begon Yoghurt Barn met de verkoop van biologische yoghurt, inmiddels is de formule bezig met de overstap naar een volledig plantaardig assortiment. Ook de naamswijziging naar YB, heeft hiermee te maken. De nieuwe introducties zullen voornamelijk volledig plantaardig zijn.

Frozen yoghurt
Een interne analyse van YB wees uit dat frozen yoghurt (froyo) tot de producten met de hoogste broeikasgasuitstoot behoorde. “Na maanden en maanden testen zijn we gekomen tot een froyo die zelfs lekkerder is bevonden door onze gasten dan onze eerdere, en die volledig vegan is. Als onderdeel van onze reductieplannen wisten we dat onze huidige biologische froyo één van de meest dringende producten was om te vervangen. Eindelijk is die tijd nu gekomen”, stelt oprichter Wouter Staal. “Het past perfect bij onze strategie om binnen enkele jaren marktleider te worden in West-Europa op het gebied van plantaardig ontbijt, lunch en gezonde tussendoortjes.”

ProVeg
ProVeg schat dat de omschakeling naar plantaardige froyo per jaar meer dan een halve ton aan broeikasgasuitstoot zal besparen. Daarnaast wordt er jaarlijks vier miljoen liter water mee bespaard.

Bron: Out.of.Home Shops

yoghurt-barn.jpg