Catering

Sodexo van start met Future Food Lab

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Universiteit Utrecht en Sodexo zijn van start gegaan met Future Food Lab. Het is een universitaire proeftuin, waar geëxperimenteerd wordt met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod.

Lisa van der Linden |

Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park moet daarmee het kloppende hart van wetenschap en spannende voedselinitiatieven worden. Sodexo werkt nauw samen met studenten en wetenschappers om dit doel te bereiken. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab. Annemiek Mikkers, marketing manager bij Sodexo: “Hoe kan het gebruik van verpakkingen worden verminderd en voedselverspilling worden tegengegaan? Welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen? Dat zijn vragen die in het Future Food Lab aan bod komen. Dit is de uitgelezen plek waar studenten, wetenschappers en onze teams met deze vragen aan de slag kunnen en ze in de praktijk kunnen brengen. Het Future Food Lab is een concept dat in ontwikkeling blijft naarmate we meer kennis en inzichten krijgen.”

Bron: Out.of.Home Shops

future-food-lab.jpg