Onderweg

Horeca

Fabrikanten

Sushi Point zet plantaardige vis op menu

DEN HAAG – Sushi Point bereidt nu ook zijn Japanse visgerechten met plant-based visopties, van het Nederlandse merk Vegan ZeaStar. De take-away onderneming zegt de eerste grote keten te zijn met vegan vis op de kaart.

Volgens Vegan Finest Foods neemt de interesse in 100 procent plantaardige producten toe. De eigen gezondheid, ecologische voetafdruk verkleinen, niet willen bijdragen aan overbevissing, en meer recent: het risico van overspringende virussen van dier op mens zouden hierin een rol spelen. In de supermarkt is het plantaardige aanbod daarom de laatste jaren sterk gegroeid en zal na verwachting in de komende vijf jaar verdubbelen, aldus de fabrikant.

Vijf types
Er zijn vijf type plantaardige visrollen verkrijgbaar bij Sushi Point, waaronder een vegan Lemon Ebi en een Spicy Zalmon. Vegan Finest Foods maakt de Vegan ZeaStar producten.

Bron: Out.of.Home Shops

vegan-zeastar-sushipoint-press.jpg