Horeca

TheFork: ‘Reserveringen stijgen verder’

AMSTERDAM – TheFork kan uit de cijfers opmaken dat Nederlanders staan te popelen om weer uit eten te kunnen, dat is te zien aan een stijgende lijn in het aantal reserveringen. Vanaf 5 juni mogen restaurants weer binnen gasten ontvangen. Het online reserveringssysteem ziet een toename van 60 procent ten opzichte van dezelfde week vorig jaar.  

Nu gasten tot 22.00 terecht kunnen verschuiven de reserveringen weer naar de avond. Waar eerst 80 procent van de reserveringen voor de lunch was, en 20 procent voor (vroeg) diner, is dit nu omgedraaid. Verder neemt het diner om 18.00 uur in populariteit toe, voor de coronacrisis was 19.00 de meest populaire tijd.

Vertrouwen terugwinnen
Glenda Caradonna, marketing manager bij TheFork, verklaart de stijgende lijn als volgt: “Het is een positief eerste signaal in de richting van het herstel van de horeca. Gasten hebben in vergelijking tot vorig jaar een langere periode niet kunnen dineren in een restaurant. Daarnaast geeft het vertrouwen dat meer en meer mensen gevaccineerd zijn. Die combinatie van factoren zien we terug in de flinke toename in het aantal reserveringen.” Restaurants kunnen via TheFork ook aangeven welke veiligheidsmaatregelen ze nemen. Het platform stelt dat restaurants die dit zichtbaar maken gemiddeld twee keer zo veel reserveringen ontvangen, dan wanneer ze dit niet doen.

Voor en na
In de vier grote steden wordt het meeste gereserveerd, 40 procent van alle reserveringen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De steden die hierop volgen zijn Haarlem, Den Bosch, Maastricht en Breda (samen 8 procent), dit zijn geen veranderingen ten opzichte van voor de coronacrisis. Wel een verandert is het aantal reserveringen in het hogere segment. Voor COVID-19 maakte dergelijke boekingen 25 procent van de reserveringen op, nu is dat 35 procent. Tijdens de heropening van de horeca in 2020 was een soortgelijke trend te zien. TheFork zegt hierover dat mensen zoeken naar een culinaire ervaring na lang niet uit eten te zijn geweest.

Bron: Out.of.Home Shops

restaurant-690975_1920.jpg