ROTTERDAM – De invulling van de Foodcourt op de Erasmus Universiteit is bekend. Satebar, New Fork, Frozz/Oodlz, Tosti World en Starbucks krijgen een plek binnen de Food Plaza.
Dat maakte de universiteit vrijdag bekend. De foodcourt moet half november gerealiseerd zijn. De zes verschillende restaurantjes worden gevestigd rond een centraal plein met twee zitgedeeltes. De restaurantjes hebben ook ieder een eigen zitgedeelte. De horeca-exploitanten zijn geselecteerd op de speerpunten internationaal, duurzaam en gezond, én met het standpunt 'voor ieder wat wils in het achterhoofd.
Duurzaamheid
Voor duurzaamheid en kwaliteit is onder de gekozen exploitanten veel aandacht. Zo gebruikt Frozz yoghurt van een plaatselijke boer voor hun ijs, komen er bij Oodlz zo veel mogelijk biologische ingrediënten in de noedelsoep, en gaan er bij het Rotterdamse New Fork alleen natuurlijke ingrediënten in hun zelfgemaakte lunch- en ontbijtgerechten, zonder synthetische toevoegingen. Volgens projectleider Amanda Hanemaaijer wil de universiteit zelf binnen de foodcourt ook bijdragen aan een beter milieu. “Dat doen we door afvalscheiding “aan de voorkant” te introduceren. De klanten scheiden hierbij zelf gebruikt papier, plastic, plantaardig afval en restafval, een primeur op de campus.”
Starbucks
Een andere primeur op de Campus is de eerste licensed store van Starbucks binnen een campusinstelling op het Europese vasteland. Albron wordt de franchiser van deze vestiging. De cateraar runt nu al een ‘We proudly serve’-outlet, deze wordt omgebouwd tot officiele licensed store.
Spar
Naast deze zes restaurants zal ook supermarkt Spar een plek krijgen op de Campus van de Erasmus Universiteit, vlakbij de foodcourt zal een City Store van de winkel komen. Het gaat om een tijdelijke vestiging, deze krijgt uiteindelijk (2015) een plek in het nog te bouwen multifuntionele onderwijsgebouw.
Breed
Met het brede aanbod aan restaurants die de foodcourt nu krijgt, wil de Erasmus Universiteit voldoen aan de wens van de hedendaagse kritische student. Zij wensen op de campus een gevarieerd food-aanbod.
Planning
Half juni is de aannemer voor de verbouwing van L geselecteerd. Van Waning uit Capelle a/d IJssel heeft de opdracht gekregen om het Carrousel te verbouwen tot Erasmus Food Plaza. De aannemer hanteert een strakke planning. Eric Bakker, projectleider L-gebouw: “Ons streven is dat de zes exploitanten van Erasmus Food Plaza en de supermarkt half oktober hun nieuwe huisvesting kunnen inrichten, zodat ze rond medio november de eerste klanten kunnen bedienen.”
Bron: Out.of.Home Shops