SCHIPHOL - Burger King introduceert dinsdag een nieuwe hamburger met de naam XT en is een stuk dikker dan de traditionele Whopper. Fans konden donderdagavond al proeven op Schiphol.
De nieuwe rundvleesburger komt in drie varianten, de Classic XT, Bacon & Cheese XT en Steakhouse XT. Het is een dikkere burger van 175 gram. Burger King-liefhebbers waren op Facebook donderdag opgetrommeld om alvast een 'sneak preview' te krijgen en te proeven.
Trainingen
Personeel van Burger King heeft de afgelopen dagen trainingen gekregen hoe de nieuwe burger bereid moet worden. Dat is nodig omdat de dikkere burger toch een wat andere bereiding kent dan de andere hamburgers bij de keten.
Bereiding
De burgers ('patty') worden namelijk gegrild via een lopende band in een zogeheten broiler. De dikkere hamburger van de XT heeft bijna twee keer zoveel bereidingstijd en zit ruim vier minuten in de broiler. Verder kent de burger andere dressings. Burger King heeft een aanloop naar de introductie genomen van 1,5 jaar om alles goed voor te kunnen bereiden.
Bron: Out.of.Home Shops