Horeca

Foto’s: Opening Bäckerei Krümel in Efteling

KAATSHEUVEL – Het plein van deugnieten Max & Moritz in de Efteling is compleet met de opening van Bäckerei Krümel. Zaterdag 4 december opende de bakker zijn deuren voor het publiek.

Het restaurant biedt binnen plek voor 125 gasten en buiten zijn er 50 zitplaatsen. Verder is de bakkerij duurzaam gebouwd en wordt deze gasloos verwarmd. Er ging een investering van € 3 miljoen aan de bouw vooraf.

Max & Moritz
De verhalen van Max & Moritz zijn van origine Duitse verhalen, over twee kwajongens. Projectmanager horeca Melvin van Brakel vertelt: “Ook al is niet iedereen bekend met de verhalen van Max & Moritz, toch begrijpt men waar het over gaat. Sprookjes zijn universeel te begrijpen. Dat is mooi om te zien. Verder is het enorm fijn dat we een horecagelegenheid kunnen openen in deze periode. Zo kunnen we ons blijven ontwikkelen. We zijn zeker bezig met de volgende plannen, maar daar kan ik nog niks over kwijt.”

Assortiment
Het aanbod en de aankleding van de bakker is geïnspireerd op het Alpenlandschap. De projectmanager licht toe: “Het gebouw doet denken aan een gezellige Duitse Konditorei met als stralend middelpunt de nostalgische, dubbele deckoven. Hierin worden ovenproducten afgebakken voor ontbijt, lunch en diner. Op de kaart staat onder andere thematisch Schwarzwalder Kirschgebak, plaatbrood met gatenkaas en Flammkuchen-broodpizza.” Van Brakel vertelt dat het aanbod met de seizoenen mee zal bewegen.

Bron: Out.of.Home Shops

 

efteling-bakkerij-krumel_4.jpg
efteling-bakkerij-krumel_3.jpg
efteling-bakkerij-krumel_2.jpg
efteling-bakkerij-krumel_1.jpg