Horeca

Ikea heropent zijn restaurants

AMSTERDAM – Vanaf 1 september zijn de Ikea-restaurants weer geopend en kan de consument per reservering weer terecht voor lunch, diner en andere gerechten. De locatie Amsterdam blijft als enige nog gesloten, Ikea acht dit noodzakelijk vanwege de gezondheid en veiligheid.

De restaurants openen hun deuren voor bezoekers, maar doen dit wel met aangepaste openingstijden. Een ontbijt bij Ikea nuttigen, zit er daarom voorlopig nog niet in. Het aantal zitplekken blijft daarnaast beperkt om te kunnen voldoen aan de eis om bezoekers voldoende afstand te laten houden van elkaar. Een reservering is daarom noodzakelijk. Bij binnenkomst van het restaurant vindt een gezondheidscheck plaats en worden klanten gevraagd hun contactgegevens achter te laten. Mocht dit nodig zijn, dan kan de GGD dit immers gebruiken voor een eventueel bron- en contactonderzoek.

Plantaardige balletjes

Wie een Ikea-restaurant bezoekt, kan daar nu ook de nieuwe plantaardige Zweedse balletjes bestellen. Het duurzame alternatief voor de klassieke Zweedse Ikea-gehaktballen staat sinds 1 september op het menu van alle Nederlandse Ikea’s. De plantaardige balletjes zijn bedoeld om de ecologische voetdruk van het concern te verkleinen en is onderdeel van de ambitie van Ikea om in 2030 klimaatpositief te zijn. Ikea neemt daarvoor ook ieder kwartaal een plantaardig hoofdgerecht op in het menu en streeft ernaar om zijn voedselverspilling te verminderen. In 2020 reduceerde het bedrijf zijn voedselafval met 31 procent.

Bron: Out.of.Home Shops

 

dsc09909.jpg