Horeca

Fabrikanten

Catering

Vitam opent ‘dark kitchen’ voor Rijksoverheid

’S-HERTOGENBOSCH – Bedrijfscateraar Vitam heeft in opdracht van de overheid een zogenoemde ‘dark kitchen’ geopend in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Een centrale productiekeuken waar de gerechten worden bereid, waarna ze op locatie kunnen worden afgemaakt. Hierdoor kan een breder assortiment worden aangeboden, en kan versheid worden gegarandeerd.

Yentl Bocxe Strik  |

Vanuit deze dark kitchen wordt ingespeeld op de hedendaagse behoeften van de medewerkers wie hogere eisen stellen aan de kantoorlunch. Tegelijkertijd werken medewerkers vaker vanuit huis, wat het voor bedrijfsrestaurants op kleine locaties moeilijk maakt.
“Met de opening van de dark kitchen wordt een volgende stap gezet in het realiseren van onze missie. Door meer focus op de eiwittransitie vanuit een centrale keuken bereid door een divers team, is Vitam in staat om nader invulling te geven aan vitale mensen in een vitale wereld”, zegt Jørgen Vestjens, coo Vitam.


Duurzaam
De koks van Chef by Vitam zijn ervaren in het bereiden van gezonde maaltijden met meer plantaardige ingrediënten en met zo min mogelijk afval. Doordat de maaltijden in grotere hoeveelheden worden bereid, kan verspilling worden geminimaliseerd.

Chef by Vitam zal in eerste instantie voor twee grote Rijkskantoren het aanbod voorbereiden. Op termijn zal het aantal locaties worden uitgebreid.

Bron: Out.of.Home shops

vitam.jpg