ROTTERDAM - Hogeschool Rotterdam vaart dit schooljaar een volledig andere koers op cateringgebied. In plaats van één cateraar die alle locaties van de hogeschool bedient, heeft iedere locatie haar eigen lokale horeca-exploitant uitgekozen.
Bijzonder is daarbij dat studenten mochten meebeslissen wie in het aanbestedingstraject de opvolger zou worden van Eurest. Op deze manier voldoet de catering op alle locaties aan de specifieke wensen van de studenten en medewerkers, zo meende de Hogeschool van Rotterdam. Van de in totaal 32 aangemelde cateraars hebben er per locatie uiteindelijk twee ondernemers hun concept aan een aantal studenten en medewerkers gepresenteerd tijdens een zogeheten 'beauty contest' waarin ze werden beoordeeld op kwaliteit, uitstraling, strategie en eigen initiatief.
Overweldigend
Eén van de locatiewinnaars, op de locatie Museumpark, is Ladage Beheer, bekend van onder andere de frietoutlets van Bram Ladage. In de finaletender rekenden ze af met Eurest, zegt Ladage-franchisenemer Marco van Leeuwen. “Met een 8,6 scoorden wij een historisch hoog cijfer. In kort tijdbestek hebben wij hier nu een volledig nieuw concept neergezet wat een combinatie is van alle bestaande formules van Ladage: Bram Ladage (friet en snacks), Brood Express (vers belegde broodjes), Ezpresso (koffie) en Pasta Prima (pasta en wok). Dit hebben we verder nog aangevuld met een saladebar en soepen.” De reacties van de studenten zijn tot dusverre overweldigend, aldus Van Leeuwen. “Met enkel nog de eerst en tweedejaars studenten in huis draaien we nu al beter dan de vorige cateraar presteerde bij volle bezetting.”
Leerwerkbedrijf
Aan de Rotterdamse Wijnhaven en Blaak kwam Cormet Campuscatering als winnaar uit de bus. Hier opende de in hogescholen en universiteiten gespecialiseerde cateraar in samenwerking met groothandel Kruidenier deze week een aantal nieuwe concepten, zoals het duurzame Greenhouse Café en La Familia Kitchen. Op Academieplein trok cateraar Césant aan het langste eind, terwijl de Rochussenstraat werd vergeven aan Food@Work. De locatie aan de Kralingse Zoom tenslotte, gaat in zee met leerwerkbedrijf Deli33. Hier werken mbo-studenten van Zadkine en Albeda als leerling-koks samen met elf studenten Small Business van Hogeschool Rotterdam.
Flexibeler
Op veel campusinstellingen in Nederland maken steeds vaker grote cateraars plaats voor kleine, regionale spelers. Het veelgehoorde uitgangspunt hierbij is dat de kleinere cateraars flexibelere inspelen op de wensen van de gasten, in tegenstelling tot de grote, logge cateringbedrijven. daarnaast zorgen meerdere aanbieders voor een foodcourt waar ieder wat wils kan krijgen. Een trend die is ingezet door cateringevenementenbedrijf We Canteen in 2011.
Op de foto's:
La Familia Kitchen staat in het teken van food. van verse pasta's tot en met broodjes (GROTE FOTO)
Bread & Go is een broodjesconcept met retailgedeelte. Dit wordt in een later stadium uitgebreid.
Greenhouse Café biedt gasten een relaxte sfeer en een duurzaam aanbod.
Smoothies op ijs ontbreken bij geen enkel concept van Cormet Campuscatering
De nieuwe formule van Ladage Beheer spreekt in de communicatie de studenten aan
Het aanbod van Ladage loopt uiteen van soepen tot salades, broodjes, koffie en snacks
Bron: Out.of.Home Shops