REUSEL – Het ondernemersstel Iris van Loon en Mike van den Hurk, 24 respectievelijk 25 jaar oud, heeft het Goed Gefrituurd Keurmerk van ProFri in ontvangst mogen nemen. Restaria Het Smulhuis in het Gelderse Reusel draagt daarmee een steentje bij aan verdere professionalisering van de frituurbranche.
Nog geen jaar geleden nam het jonge koppel de frituurschep over van Ton en Jolanda Scholten. Bovenaan het takenpakket stond de aanvraag voor erkenning van de vakvereniging. “Wij staan achter de waarden die het keurmerk uitstraalt”, verduidelijkt Van Loon. Ze vervolgt: “Het keurmerk bevestigt dat we goede kwaliteit en service bieden aan onze klanten. Dat is ook precies wat wij hier in onze zaak nastreven.”
Veel potentie
Van Loon en Van den Hurk werkten in hun studententijd in een cafetaria in Hapert. Daar leerden ze elkaar kennen en ze kregen een relatie. Na hun afstuderen – Van Loon in HRM en Van den Hurk studeerde Smal Business- en Retailmanagement – hadden ze de ambitie om een eigen zaak te beginnen. Die is waargemaakt door de overname van het cafetaria van de Scholtens, die ze goed kenden uit de tijd dat ze voor ze werkten. “Deze cafetaria met 50 zitplaatsen en 40 stoelen op het terras heeft veel potentie. We willen onze gasten een goede beleving meegeven zodat ze het leuk vinden om hier te komen”, vertelt Van Loon.
Gastvrij
Frans van Rooij, directeur van ProFri, kwam zelf naar Restaria Het Smulhuis om de oorkonde en het bijbehorende schildje te overhandigen. Hij ziet steeds vaker dat jonge ondernemers cafetariabedrijven overnemen. De nieuwelingen zijn volgens hem razend enthousiast. Hij vindt het fijn dat deze jonge generatie besluit om lid te worden en voor erkenning te gaan van het vak. Daar gaat natuurlijk wel een heel traject aan vooraf. Vast onderdeel is een bezoek van een mystery guest. Die vond dat Restaria Het Smulhuis goede kwaliteit biedt en de klanten gastvrij ontvangt.
Bron: Out.of.Home Shops