CarbonoCero_Double-dip-korean-wings.jpg

Catering

Klimaatneutrale recepten bij Sodexo

ROTTERDAM – Cateraar Sodexo heeft klimaat neutrale recepten toegevoegd aan haar menu’s. Onder de naam Carbono Cero zijn acht recepten geïntroduceerd op een aantal locaties waar het bedrijf de catering verzorgt. De CO2-neutrale gerechten zijn samen met producent van vleesvervangers Quorn ontwikkeld.

Redactie |

Vanaf april zullen de gerechten worden opgenomen in de menucyclus bij dertig bedrijfsrestaurants. Volgens Sodexo bevat elk portie van de Carbono Cero gerechten maximaal 500 gram CO₂, die vervolgens door Quorn wordt gecompenseerd om ze echt klimaatneutraal te maken. Sodexo streeft ernaar om in 2025 een derde van haar menu’s plantaardig te maken, de voedselverspilling met 50% te verminderen en de CO₂-uitstoot van de menu’s met 34% te verlagen.

“Wij zijn één van de eerste organisaties wereldwijd die zich heeft gecommitteerd om toe te werken naar een Net Zero bedrijfsvoering in 2040. Als tussenstap is ons streven om in 2025 onze CO₂-uitstoot terug te dringen met 34% ten opzichte van 2017. Dat doen we met vele initiatieven. Met Carbono Cero bieden we heerlijke gerechten die ook nog eens CO2-neutraal zijn”, zegt manager corporate responsibility van Sodexo Nederland, Marloes van de Have.

Bron: Out.of.Home Shops